Cikkek

Demencia, Alzheimer-kór és életmód - mik az összefüggések?

Hogyan lehet jelentősen csökkenteni az időskori hanyatlás kialakulásának esélyét életmódbeli változtatásokkal? Erről írunk behatóbban.

Tovább olvasom

Digitális szembetegségek elkerülése

Korunk egyik tipikus problémája a digitális szembetegségek kialakulása. Monitorfüggő életmódunk mellett is tehetünk viszont pár dolgot ellene!

Tovább olvasom

Étrenddel a gyulladások ellen

Milyen ételeket érdemes fogyasztani, ha meg szeretnénk előzni a krónikus gyulladást vagy javítani a már kialakult gyulladásos állapoton?

Tovább olvasom

Immunrendszer állapota és testsúly kapcsolata

Hogyan hat a fölösleges zsír az immunrendszer működésére? Hogyan befolyásolja az alultápláltság az immunitást? Összefoglaló a cikkben!

Tovább olvasom

Praktikák inkontinencia ellen – nem csak időseknek!

Az inkontinencia férfiakat és nőket egyaránt érint, nem csak idős korban, de például a várandósság alatt is. Vizeletcseppenés elleni tippek, gyakorlatok itt!

Tovább olvasom

Jó alvás - miért fontos és mit tehet az alvásproblémák ellen?

Miért baj, ha alvásproblémái vannak az embernek és mit lehet tenni, hogy jobban tudjon aludni? Életmód tippek, praktikák a cikkben!

Tovább olvasom

Egészségmegőrzés férfiaknak, férfiakról

Magyarországon a férfiak várható élettartama 7 évvel rövidebb, mint a nőké! Mi lehet ennek az oka - a génekben vagy az életmódban keresendő? Válaszok a cikkben!

Tovább olvasom

7 tipp, hogyan lehet frissen tartani a levegőt otthon!

A levegő létünk egyik alapeleme - de hogyan lehet a lehető legfrissebb és egészségesebb a levegő otthonunkban? Részletek és tanácsok itt!

Tovább olvasom

Életmód-tanácsok menopauza (klimax) idejére

A menopauza, változókor vagy klimax elkerülhetetlen része a női életnek. Hogyan lehet könnyebbé tenni ezt a nehéz, de természetes folyamatot?

Tovább olvasom

Vérnyomás csökkentés természetes módszerekkel

A magas vérnyomás napjainkban népbetegség, a felnőtt lakosság kb. harmadát érinti. Életmóddal így lehet javítani a helyzeten - részletek itt!

Tovább olvasom